Bratislava 30.3.2011.......... 1. místo !!!

20.03.2011 09:00

Hráno 5 + 1 v hale 40 x 20m s brankami 6 metrů : 6 utkání po 12 minutách.

Hráči : Drahoš Ondřej, Gáč Filip, Chromý Lukáš ( B ), Jílek Jakub, Pučalík Tomáš, Samson Michal, Trávníček Vojtěch. Opět velké prostory, ale v 5 hráčích v poli. Opakovaně jsme měli horší rozjezd, ale v posledních třech zápasech, to už byla až nečekaně spanilá jízda. Zápas se Slovanem, který ostatní zápasy jasně vyhrával ( až na remízu se Žilinou ), to bylo asi nejhezčí utkání na turnaji.

RAFK – Dun. Streda 0 : 0, mnoho šancí bez gólu, soupeř se naštěstí nedostal k ohrožení branky.

RAFK – Trnava 1 : 0 Ondra ( Jakub ), Z mnoha šancí jen jeden gól a také nás podržel Lukáš v důležitém zákroku, jinak by byla další ztráta.

RAFK – Petržalka 0 : 1, velmi kvalitní soupeř, jehož několik hráčů vykazovalo kvality ročníku 2002, přesto jsme po obdržené brance měli mnoho příležitostí vyrovnat, ale naše zbrklost v koncovce a výborný gólman nám to nedovolili. Nastartovalo nás to však k následujícím výborným výkonům.

RAFK – Žilina  3 : 2 Filip ( př. kop), Tomáš (Michal po př.k. Filipa ), Jakub ( Michal ), prohrávali jsme 0:1 a 1:2, vyrovnávali po přímých kopech Filipa a v závěru dokonce otočili výsledek zcela.

RAFK – Slovan Bratislava 4 : 3, Ondra 3 ( Filip 2x, Michal ), Michal, opět jsme prohrávali 0:1 a opět vyrovnali po přímáku Filipa, dál jsme hráli výborně a i když soupeř vyrovnal na 2:2, Ondra ještě dvěma góly zvýšil. Snížení na 4:3 přišlo až 5 vteřin před koncem.

RAFK – Zlaté Moravce 4 : 1 Ondra 2 (Jakub), Filip, Tomáš, byl to poslední zápas na turnaji. Předtím Žilina porazila Petržalku, takže bylo jasné, že pokud zvítězíme, máme nečekané zlato ! Proti papírově slabšímu soupeři jsme nastupovali jako favorité a úkol jsme velmi dobře splnili.

Pořadí: 1. RAFK, 2. Slovan Bratislava, 3. Petržalka, 4. Žilina, 5. Zlaté Moravce, 6. Trnava, 7. -9. Dunajská Streda, Bánská Bystrica a Slovan „B“ 

V posledních dvou utkáních dal Ondra 5 branek a propracoval se k rozstřelu o nejlepšího střelce. Uspěl, takže máme i jednu z individuálních cen !!!

Nedá mi to, abych neprovedl zhodnocení, Jednotlivě : Lukáš – hlavním úkolem brankáře je podržet v důležitých okamžicích tým, což se mu podařilo hlavně v duelu s Trnavou. Pokud se bude i nadále soustředit na hru, tak jako v Bratislavě, tak může vyrůst v dobrého gólmana. Vojta – velice zodpovědně bere na sebe nevděčnou roli posledního hráče – tedy poslední záchrany. Michal – jen velice těžce přes něho projde soupeř a už začíná i zakládat naše útoky – tedy nejen bezhlavé odkopy, ale odkopy a už i přihrávky cílené, super. Jeho gól z rohu proti Slovanu byl velice pěkný a důležitý. Filip – svými přímými kopy zvedl náš tým v důležitých utkání proti Žilině a Slovanu, navíc perfektně zvládl roli „univerzála“, kdy hrál vždy na pozici vystřídaného hráče, tedy v obraně, záloze i útoku. Tomáš – velice pracovitý hráč, kolik rozvíjejících útoků soupeře zastavil už ve středu hřiště, to se nedá spočítat a nebojí se jít do zakončení. Ondra – má největší drzost udělat kličku v pozici 1 na 1 a největší klid v koncovce, po faulech na něj prováděl Filip ony fantastické přímáky. Jakub – momentálně spaluje hodně šancí (ale víme že to brzy přijde), přesto dal veledůležitý gól Žilině na 3:2 v poslední minutě ! Super je, že se snaží obcházet soupeře, ale přitom také několikrát vyslal dopředu perfektní přihrávku, navíc ( byť to není jeho úkol ) se v případě potřeby dokázal objevit až před naší brankou a zachránit nebezpečnou situaci.

Z tohoto stručného hodnocení vyplývá co? No, že každý člen týmu hrál v určitých situacích tu nejdůležitější roli, nikdo se nevezl a každý přispěl plněním svého úkolu k celkovému úspěchu. Tento turnaj nám prostě vyšel týmově úplně parádně

Zpět