stručné hodnocení podzimní části sezóny 2011 - 2012

01.11.2011 07:42

Na počátku sezóny bylo rozhodnutí nehrát s ročníkem 2003 soutěž mladší přípravky. Na turnaji v červnu jsme sázeli našim potencionálním soupeřům 10 gólů za 15 minut. Kolik by jich asi padlo v zápase, který trvá 2 x 25 minut? To by našim klukům nic nedalo. Proto jsme přibrali pod naše křídla ročník 2002 a hrajeme soutěž starší přípravky, tedy soutěž pro ročníky 2001 a mladší. Zápasy byly pro náš tým velkým přínosem. Jen ve dvou jsme dostali na frak, čtyři utkání byla vyrovnaná ač jsme 3 x těsně prohráli a 4 x jsme s převahou zvítězili. Přetrvávají stále mírné nedostatky, kdy nám někteří hráči ještě pořád bloudí po hřišti ( i z ročníku 2002 ), naříklad levý obránce se nachází na polovině hřiště na pozici pravého záložníka apod. - nikoho nejmenuju. Ale převažují klady, snažíme se již o kombinaci, byť naše přihrávky nejsou často přesné, čímž trpí naše ofenzíva, ale pokoušíme se tvořit hru a v nebezpečí míč vyvážet a ne jen odkopávat. Dalším kladem je, že máme 20 hráčů na soupisce a kromě posledního utkání se silnými Ivančicemi jsme hráli v maximálním počtu a dokonce jsem musel nominovat, protože může hrát jen 15 hráčů. V brance se vystřídalo hodně hráčů a vypadá to, že v dalším období se budou střídat jen Standa, Honzík a někdy i Lukáš, který je mladší a je to pro něj občas příliš rychlé. I naši dva nováčkové si zahráli na dvou turnajích v Zastávce, kde mohli ukázat co v nich je. 

V halovém období budu zvyšovat nároky na trénincích nejen na technické dovednosti hráčů, ale i na pozornost a zažití herních situací. Jak už víme, mistráky jsou za odměnu a na turnaje budou jezdit jen nominovaní. Kritéria nominace jsou : 1. účast na tréninku, 2. chování na tréninku, 3. fotbalové dovednosti na požadované úrovni.  Pondělní tréninky budou zaměřeny na techniku. Tu pak mohou doma trénovat hráči samostatně. V pátek se zaměříme na základy taktiky a herní situace.

Velké pozitivum je, že se přirozenou cestou hojně rozšířil realizační tým: vedoucí týmu už jsou dva: Dušan Gáč je pro domácí utkání a pro komunikaci s výborem RAFK, Martina Urbanová pak pro venkovní utkání a komunikaci s rodiči. Mám také asistenta Martina Samsona, a druhého asistenta ( když má čas, je to takový asistent asistenta ) Jirku Kunze. Ještě je volná pozice asistent asistentova asistenta.

Zpět